perjantai 5. huhtikuuta 2019

Treenit livemusalla

Keskiviikkona Pirjo Kärnä ilahdutti tanssiharrastajia Unelmavävyillä - tai oikeastaan kahdella Unelmavävyjen vävyllä. Miehet soittivat kolme kertaa 45 minuutin setin, joiden tahdissa treenaaminen sujui kuin tanssi. Unelmavävyt oli houkuttanut runsaasti porukkaa ja kun vielä oli tasaparit, niin mikä oli treenatessa ensin hidasta valssia, sitten tangoa ja lopuksi hikistä fuskua.

Parinvaihto toimi hyvin. Vaihtoväli oli pääosin yhden kappaleen pituinen. Tykkäsin, sillä hitaamassa vaihtovauhdissa ehti ukavasti rauhoittua vuorossa olevan viejän tyyliin ja ”tanssisyliin”. Se oli tarpeen, sillä joukossa oli viejiä laidasta laitaan - joku tanssi tangoa omintakeisilla hidas, nopea, hidas, nopea -askelilla ja joku taas kieputti taitavasti niin ochot kuin girot.

Pääosa kolmetuntisesta illasta käytettiin tanssiin - välissä vain lyhyitä tietoiskumaisia muistutuksia ko tanssin perusjutuista. Hyödyllisintä minulle oli hitaan valssin naisen kädenalitusten kertaus. Kädenalitus lähtee yleensä oik käännöksen alun (H,H,H) jälkeen, jolloin miehen selkä ja naisen vartalolinja ovat menosuuntaan. Nainen astuu ensin oik jalalla menosuuntaan suoraan miestä kohti (H), minkä jälkeen hän astuu vas jalan menosuuntaan kääntyen vas jalan päkiöillä myötäpäivään oik kätensä ali (H) ja lopuksi astuu oik jalalla sivulle selän ollessa takaisin menosuuntaan ja vartalolinja miestä kohti (H).

Käden alitus voi lähteä myös promenaadista. Tällöin nainen astuu normaalisti selkä menosuuntaan perusaskeleen puolikkaan aloittaen vas jalalla taakse (H,H,H). Tämän jälkeen nainen astuu oik jalalla taakseen menosuuntaan (H), seuraavaksi vas jalalla takaisin tulosuuntaan kääntyen vas päkiöillä miehen oik kainaloon (H) ja miehen vieressä kasvot menosuuntaan vielä oik jalalla askel taakse (H). Seuraavaksi nainen astuu (miehen oik puolella) vas jalalla menosuuntaan (H), oik jalalla menosuuntaan kääntyen päkiöillä myötäpäivään (H) ja lopuksi vas jalalla sivulle päätyen seisomaan rintamalinja miestä kohti (H).

Yleisimmin kädenalipyörähdyksissä käännytään myötäpäivään, mutta pyörähtäminen myös vastapäivään on mahdollista. Seuraja kääntyy viejän ohjaamaan suuntaan.

Kiva ilta, vaikka tangossa ja fuskussa eteen ei tullutkaan mitään uutta tai tähdellistä. Unelmavävyjen tahdissa sain nauttia myös parin taiturimaisen viejän viennistä. Kumpikin ohjasi seuraajaa rennosti, hellästi ja määrätietoisesti, mutta kunkin seuraajan taitotason huomioiden - ja tunteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti