tiistai 13. elokuuta 2019

Valssia ja fuskua

Kasnäsin sunnuntai oli rumba boleroa, hidasta valssia ja fuskua, joista jokaisesta tykkään. Paitsi että rakkauttani rumba ei päihitä mikään - paitsi hyvä tango :):)

Koko päivä tanssittiin paljon - ja tasaparein. Rumbassa opittiin kiva paikanvaihtoon perustuva kieputuskuvio - ja tanssittiin paljon.

Hitaassa valssissa Kimmo korosti sitä, että valssissa venyy liikkeen etenemisen puoleinen kylki - hartioiden pysyessä alhaalla. Tämä liike on valssille ominaista ja tunnusomaista. Liike lähtee polvien koukistamisesta kolmosen lopussa ja ykkös-kakkosella tapahtuva polvien suoristus ja kyljen venytys aikaansaavat vartalon ojentumisen, ei niinkään varpaille nousu. Pää selkärangan jatkeena, omassa tanssitilassa.

Fuskussa jauhettiin kädenalipyörityksiä - ehkä liikaakin. Viejissä oli jokunen aloitteleva mies, joille fuskun vientitekniikka oli vielä täysin vierasta. He riuhtoivat pahasti seuraajien käsivarsia, ja vienti oli kaikkea muuta kuin rauhallista ja kivutonta - selkeydestä puhumattakaan. Harmi, mutta onneksi useimmat viejät osasivat välttää repimistä. He veivät vartalollaan ja osasivat ojentaa käsivarttaan riittävästi kaartumaan pehmeästi naisen pään yli.

Opin ja nautin - parista olkapääruhjeesta huolimatta. Nähdään Kasnäsissa viimeistään ensi kesänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti