tiistai 15. lokakuuta 2019

Tangoa alkeista

Käpylässä oli maanantaina Antti Törmäsen tanssikoulun tangoilta, jonka veti Joonas Kainulainen - kolme tuntia, joiden tasoksi ohjelmassa oli merkattu perusteet/keskitaso.

Pitkästä aikaa olin tanssitunnilla, jossa opettaja todella pysyi ohjelmassa merkityissä ko tanssin perusteissa. Usein käy niin, että perusopetustunnilla ei ole yhtään todellista aloittelijaa, vaan kaikki osallistujat ovat enemmän tai vähemmän osaavia, alkeita kertaamaan tulleita pitkäaikaisia tanssinharrastajia. Opettajan hahmottaessa tilanteen hän lähtee opetuksessaan liikkeelle alkeisjatkosta eikä todellisista ko tanssin alkeista. Ja hyvä näin.

Maanantaina Joonaksen alkeistunnilla sattui olemaan useita lähes ensikertalaisia, joten osaava opettaja pitäytyi ”oikeissa” alkeissa pitkään. Ja taas tuli todettua, että myös konkarille perusjuttujen kertaaminen tekee aina hyvää. Perustaa ja tekniikkaa voi ja tarvitsee treenata jatkuvasti.

Mitä tällä kertaa nappasin Joonaksen opeista? Askeleen tangomaisuus tulee mm siitä, että rullaa jalkapohjan lattiaan sekä eteen- (kantapään kautta) että taaksepäin (päkiän kautta) astuttaessa. Eteenpäin astuttaessa lantio, olkapäät ja pää seuraavat astuvaa jalkaa, eivätkä jää jalan taakse. Seuraajan tulee taaksepäin astuessaan ojentaa astuva jalka vahvasti reidestä/lonkasta lähtien. Eli perusperustaa :):)

Illan loppupuolella harjoiteltiin vielä pari alkeisjatkotason tangojuttua, kuten ns. pikkuvasen-käännös ja ohittava vasen käännös. Pikku vasen -nimityksen kuulin ensimmäistä kertaa. Hyvä paikallaan pysyvä pikkukuvio mm. ruuhkatilanteisiin. Pikku vasen tarkoittaa neljää askelta, jossa stoppari yhdistetään joko yhteen- tai ohiaskeleeseen ja rytminä voi olla HHHH, NNNN, HHNN tai NNHH. Viejä astuu vas jalalla eteen ja takaisin taakse oik jalan päälle, minkä jälkeen hän astuu joko vas jalalla vasemmalle ja oik yhteen, tai ensin vas ja sitten oik jalalla ohiaskeleen eteenpäin - koko ajan kääntäen liikettä hieman vasemmalle.

Paljon porukkaa. Alkuun naisenemmistö, mutta illan vanhetessa naisia karsiutui ja miehiä tuli lisää, ja loppuillasta saatiin lähes tasaparit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti