perjantai 9. helmikuuta 2018

Foksi villitsee

Foksi on iisiä ja kivaa kujeilua - tanssia parhaimmillaan. Tuttuja askelia ja helppoja kuvioita kevyessä vartalokontaktissa letkeällä baunssilla. Torstaina tätä hauskaa saatiin kolme tuntia TanssiGurun Kimmon ja Marikan ohjauksessa.

Parhaimmillaan foksi on tanssijansa näköinen, persoonallinen tanssi, jossa näkyy palasia niin tangosta, valssista kuin fuskusta. Tärkeää foksin iloiselle keveydelle on suljettu mutta hengittävä tanssiote, kuten Suomen Tanssistudioitten lajiesittelyssä sanotaan - vartalokontakti on kiva, vaan ei välttämätön (täällä).

Kimmon johdolla harjoittelimme mm. foksikävelyä ja rytmirikkoja. Puolet viejistä omaksuivat uudet kuviot lähes välittömästi, puolet hieman kangerrellen, mutta useimpien kanssa oli mukava tanssia. Oppi seuraamaan monenlaista viejää - ja se tekee seuraajalle aina hyvää. Huomasin että aloittelevan viejän kanssa oli helpompi löytää yhteinen rytmi ja askel, kun ei hakeutunut vartalokontaktiin, vaan jätti suosiolla ylävartaloiden väliin pienen hajuraon.

Perussettiin lisättiin hitaasta valssista tuttuja, oikean käännöksen alun jälkeen (myötä- ja vastapäivään) tehtäviä käden alituksia. Kun mies naisen kääntyessä pitää oikean kätensä ilmavasti naisen uumalla, nainen ei pääse karkaamaan liian kauas viejästä. Ja ainakin minusta miehen ohjaava ote tuntui mukavalta ja korosti yhteistä liikettä. Käden alituksissa nainen astuu neljä hidasta menosuuntaan kääntyen ja lopussa kääntyy kahdella nopealla miehen eteen. Avauksissa nainen säilyttää vartalokontaktin mieheen, kuten muissakin vakiotansseissa.

Kimmo huomasi, että perusasennossa ylävartaloni on herkästi vinossa. Oikea kylki/olkapää pyrkii nousemaan ja vasen laskemaan. Ja välillä myös ajaudun pariini nähden liikaa omalle vasemmalle. Näissä pitää jatkossa tsempata.

Tykkään TanssiGurun tunneista: Selkeät ja kannustavat opettajat sekä helposti lähestyttävä ja vieraammankin vastaanottava tanssiporukka. Ja suloinen puolitoistavuotias Jasmus valkoisissa farkuissaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti