perjantai 23. helmikuuta 2018

Rumbaa nauttien

Astikaisen Maijan torstaijatkoissa Puistokulma täyttyi innostuneista rumbaajista. Väenpaljous ja osaavat viejät ovat normi jo aiemmilta torstai-illoilta (täällä), mutta se että treeneissä sai tanssia oikean tanssibändin säestyksellä, toi harjoitteluun rutkasti lisäpuhtia ja -iloa.

Maija oli kutsunut paikalle Teemu Harjukarin kumppaneineen, ja osasipa porukka kivasti kappaleesta kuin kappaleesta vääntää rumbaversion. Pisteenä iin päällä paikalla oli myös taitava seuratanssipari Timo Klemola ja Petra Helminen, jotka esimerkillään opastivat tanssijoita rumban saloihin. Timo osasi pilkkoa vaikeatkin kuviot sopiviin osiin, jotta myös ei-niin-harjaantuneet viejät pystyivät ohjaamaan seuraajansa jatkotason kiemuroihin. Ja kaikki nauttivat.

Rumbassa askeleet astutaan muiden latinotanssien tapaan päkiä edellä. Tämä taisi olla ainoa pieni tekniikkajuttu, joka treeneissä mainittiin. Pääosin opittiin kivoja, helposti perusrumbaan lisättäviä kuvioita ja nautittiin rumban sensuellista keinunnasta.

Kaksi uutta pikkukuviota, joista eka: Normaali aloitus nainen vas jalalla vasemmalle (H) ja oik jalalla taakse (N) ja takaisin (N), minkä jälkeen oik jalalla normaalisti oikealle (H), vas jalalla (ristiin) taakse (N) ja oik jalalla lyhyt eteen kääntyen 180 astetta myötäpäivään päkiän päällä (N) vartalolinjat vastakkain - miehenkin kääntyessä. Ja toka: Normaali aloitus nainen vas jalalla vasemmalle (H) ja oik jalalla taakse (N) ja takaisin (N), minkä jälkeen nainen astuu oik jalalla miehen editse oikealle selkä miehen etumusta kohden jättäen vas jalkansa suoraksi vasemmalle (H) - miehen kurkottaessa vastakkaiseen suuntaan. Tästä mies vetää naisen tämän oik kädestä kääntymään vastapäivään ja astumaan takaisin vas jalalleen naisen tulosuuntaan (N) ja taakseen oik jalalla (N).

Kivaa ja ruuhkaista - eli nautittava kolmetuntinen. Edelleen Puistokulman torstaitreenit ovat ykköspaikalla sydämessäni :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti