maanantai 30. huhtikuuta 2018

Maunulatalolla

Olin sunnuntaina ensimmäistä kertaa Maunulatalon ilmaisissa tansseissa. Ahdas ja kuuma tila, jossa yllättävän paljon (naisvoittoista) väkeä - paikalla useampikin tanssituttu Pirjon ja Maijan treeneistä. Alkuun tanssiopettajiksi opiskelijat opettivat opetusnäytteenään 2 x 45 minuuttia valitsemansa lavatanssin alkeita. Ensimmäinen tuleva tanssiope oli valinnut paljon tanssitun fuskun ja toinen vähemmän tutun masurkan. Treenaajia oli laidasta laitaan - todellisia ensikertalaisia, joille jopa fuskun perusaskel tuotti ylivoimaisia vaikeuksia ja tanssiopeopiskelijoita, jotka taisivat molemmat tanssit lähes täydellisesti.

Minulle masurkka oli uusi tuttavuus. Herttainen naisope sai kuin saikin koko treeniporukan hyppelemään innoissaan masurkan peruskuviota: kolmesti askel, askel, hyppy - ja tämän jälkeen kolme kävelyaskelta. Aloitettaessa nainen seisoo miehen oikealla puolella. Molemmat aloittavat ulkojalalla eli nainen alkaa oik jalallaan (askel), jatkaa vasemmalla (askel) ja lopuksi astuu oik jalalla eteenpäin nostaen vas jalkansa eteen koukkuun. Kolmen askel,askel,hypyn jälkeen mies ohjaa naisen kolmella kävelyaskeleella vas puolelleen. Tämän aikana mies astuu kolme kävelyaskelta taakse, sivulle ja eteen ristiin. Ja uudelleen alusta. Tämä on kuulemma masurkan A-osa. B-osaa emme ehtineet opetella, vaan se jää seuraavaan kertaan :)

Olipahan hikistä touhua. Onneksi lopulta tajusin, että kolme kävelyaskelta on todella selkeää kävelyä eikä niitä tarvitse hyppiä, ja silloin jaksoin paljon paremmin.

Treenien jälkeen ilta jatkui levytansseilla, joihin tuli yllättävän paljon nuoria osaavia tanssipareja - pääosa ilmeisesti osakuntien tanssikerhoista. Heidän taitavaa menoaan etenkin latinomusiikin soidessa oli mukava katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti