perjantai 4. toukokuuta 2018

Eka Pavi-treeni

Torstaisin ei mikään tunnu pitävän minua poissa Maijan jatkotreeneistä. Eilen minun ei ollut alkuunkaan tarkoitus mennä tanssiharkkoihin, mutta toisin kävi. Kellon lähetessä kuutta oli pakko vilkaista, mitä jatkoissa tällä kertaa olisi tarjolla. Ja kun antaa pikkusormen, niin se vie koko käden...

Alta aikayksikön olin vaihtanut tanssivermeet päälle ja istuin autossa kohti Pavia, jonne Maijan tiistai- ja torstaitreenit ovat taas siirtyneet kesän (?) ajaksi. Vetoinen ja kylmä lava oli puhaltimilla saatu lämmitettyä, ja riehakkaan fuskun alkaessa tanssijat tuottivat sen verran lämpöä että puhaltimet voitiin sammuttaa.

Kylmä kevättorstai oli kerännyt paikalle runsaasti taitavia tanssijoita. Ehdin kolmen tunnin aikana kiertää vaihtoringin kolme kertaa eli kaikki viejät tuli testattua useamman kerran. Ja olipahan osaavia miehiä. Ringissä taisi olla vain kaksi alkeisjatkolaista, kaikki muut olivat jatkotason konkareita. Ja persoonallisia konkareita, jotka eivät vieneet vain sääntömääräisiä tanssituntikuvioita, vaan kieputtivat seuraajaa luovasti ja taitavasti. Ja ne pari alkeisjatkolaistakin olivat huumorintajuisia herroja, joiden viennissä oli mukava välillä hengähtää.

Maija opetti pari selkeää vientiä vaativaa, rauhallista kuviota, jotka niin viejät kuin seuraajatkin oppivat helposti ja nopeasti. Eka kerta kun mm. yhdistin hitaita otsoja rokkaavaan fuskuun. Tällöin mies astuu vas jalalla naista kohti (H), oik jalalla taakse (H) ja vas jalalla taakse (H). Tämän jälkeen hän tukee naista otsoissa siirtäen painoaan otsojen tahtiin eteen oik jalan päälle ja taakse vas jalan päälle. Nainen astuu oik jalan taakse (H), vas jalan miehen oik sivulle (H) ja vielä oik jalan sivulle (H) kääntyen tämän päällä ensimmäiseen otsoon. Maija kehoitti tekemään otsot rauhallisen hitaasti. Liike lopetetaan perusaskeleeseen.

Otsot edellyttävät hyvää keskivartalon hallintaa kummaltakin, joten niiden yhdistäminen letkeään fuskuun vaatii keskittymistä ja rauhoittumista. Ei vaativuudessaan ehkä ollut ihan mieleeni.

Maija piti vaihtovälit tavallista pidempinä, jolloin saman miehen vientiin ehti paremmin tottua ja pystyi nauttimaan yhteisestä tanssista. Vähän kuin olisi oikeissa tansseissa - paitsi että sai tanssia koko illan. Olipa ihanat tanssit :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti