perjantai 1. maaliskuuta 2019

Kyöstin kujeet

Astikaisen Maijan kolmetuntisissa torstaitreeneissä oli livenä laulamassa Kyösti Mäkimattila Samuli Jokisen (haitari) ja Juha Maunun (piano) kanssa. Ja tanssijoita oli enemmän kuin koskaan, ja kuten Maijan erikoisilloissa on tapana Maija oli assistenteineen haalinut paikalle täysmitallisen viejämiehiä. Eli naisetkin saivat tanssia koko illan.

Laulamisen välissä puhelias Kyösti tarinoi, kertoi vitsejä ja lausui omia runojaan - vakaalla ja rauhallisella äänellään. Lähes kolmasosa illasta kuluikin Kyöstin jutusteluun. Mutta ehdittiin me tanssiakin. Sekä Maija että Kyösti kehoittivat meitä tanssiessa keskittymään myös laulujen sanoihin ja sanomaan. Minulle se on edelleen vaikeaa. Eli kun tanssin, niin tanssin, ja jos oikeasti haluaisin keskittyä esiintyjään ja laulun sanomaan, minun pitäisi melkein keskeyttää tanssiminen. Eli en selvästikään ole multitaskaaja, vaikka aikoinaan selvisin viiden lapsen ja mielenkiintoisen työn kanssa mielestäni aika hyvin...

Kyösti-illassa kuunneltiin Kyöstin juttuja ja tanssittiin foksia, fuskua, tangoa, rumbaa, hidasta valssia ja humppaa eli tanssipaikkojen perussettiä. Ilta keskittyi siis tanssiin, ei opetukseen. Tanssin lomassa Maijan assari Timo (joka viime viikonloppuna valittiin vuoden parhaaksi viejäksi) kertoi viejille joitakin tanssijippojaan.

Hitaisiin Timo neuvoi kolme perusjuttua, joilla viejä selviää pitkälle: Astu pitkiä askelia rauhallisesti ja tee vartalonkierrot vasta tukijalan päällä. Ja astu paljon ohiaskelia. Mukaan vielä sitko ja maltti, niin voiton puolella ollaan.

Erilainen treeni-ilta, jota moni oli juhlistanut hieman paremmalla pukeutumisella. Ja Maija oli illan kunniaksi itse leiponut lähes 200 laskiaispullaa. Sanoisinko että aika mimmi :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti