sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Otso sopii rumbaankin

Maijan ja Kyöstin yhteisillassa (täällä) Puistokulmassa soitettiin myös pari settiä rumbaa. Tanssityylejä oli laidasta laitaan, mutta väki tykkäsi.

Maijan apuopena oli mukava ja taitava Timo Klemola, joka Petra-parinsa kanssa opetti tanssijoita koristelemaan rumbaa tangosta tutulla otso-käännöksellä. Ensimmäisen 1,2,3,4 -tahdin aikana nainen astuu vas jalalla vasemmalle (1,2) käy normaalisti oik jalalla takana (3) ja palauttaa painonsa takaisin vas jalan päälle (4). Tämän jälkeen nainen astuu oik jalalla miehen oik sivulle (1), vetää vas jalan painottomana oik jalan viereen ja kääntyy myötäpäivään ympäri oik jalan päällä (2). Jatkaa astuen miehen puoleisella vas jalallaan takaisin miehen eteen (3), vetäen oik jalan painottomana vas jalan viereen ja kääntyen miestä kohti vas jalan päällä (4). Tästä voi jatkaa joko toiseen otsoon tai aloittaa uuden 1,2,3,4 -tahdin astumalla oik jalalla oikealle.

Treeneissä huomasin, että pysyn paremmin rumban viipyilevässä rytmissä, kun mieleni sopukoissa toistuu yks, kaks, kol, nel -rytmi enkä hii-das, nopea, nopea -rytmi. Jälkimmäisellä laskutavalla sorrun herkästi kiirehtimiseen.

Kiva, helppo ja (tangosta) tuttu lisäkuvio peruslavarumbaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti