maanantai 25. maaliskuuta 2019

Ei fuskua ilman joustoa

Viikonloppu kului kivasti Jyväskyvän lähellä Kartano Kievarissa (täällä), jossa Tanssin Taikaa -nimisen tanssiseuran perustajat Riitta ja Lare Pitkänen järjestivät kaksipäiväisen tanssileirin. Porukkaa oli kivasti ja lähes tasaparit, kuten aikaisemmillakin kerroilla - ja useampi tuttu edellisiltä Jyväskylä-reissuilta (täällä ja täällä). Ja supermukavaa!

Lauantai hypittiin keskitason fuskua Laren ohjauksessa. Alkuun ope kertasi askelta. Jousto eli baunssi on fuskauksen ydinjuttu - ilman joustoa tanssi ei ole fuskua. Askel ja jousto alkavat tukijalan työnnöstä ylös ja sivulle. Tukijalka nousee ensin päkiöille, minkä jälkeen astuva jalka painautuu maahan ja koukistuu - ja uudelleen toiseen suuntaan. Nopea taka-askel on lyhyt, pääosin päkiään nojaava askel - vartalon painoa ei siirretä taakse.

Kyynerpäät pidetään koko ajan vartalon edessä. Kyynervarret hieman alaviistoon ja kainalot vapaina. Seuraajan ranteet ovat suorina, koukistetaan vasta rystysistä. Vienti vaatii seuraajalta sopivaa (vaihtelevaa) vastetta, esim. kädenalituksissa seuraaja pitää kyynervarret rentoina omien kasvojensa edessä.

Päivän aikana opittiin monenlaisia kuvioita ja kieputuksia, eivätkä ne tuottaneet mitään vaikeuksia. Tanssikokemuksen myötä uusien liikkeiden omaksuminen on helpottunut ja nopeutunut käsittämättömän paljon. Asiaan vaikuttanee se, että fuskun liikekieli on jo niin tuttua ja lähes joka kuviossa on ennestään tuttuja osia.

Ihmeellisintä on se, että mummoikäisenäkin jaksan treenata tanssia useita tunteja päivässä. Ja vielä toisenkin päivän putkeen. (Mistä olen kiitollinen.) Mutta siinä menee mummin raja. Kahden tanssipäivän jälkeen järjestän itselleni aina lepopäivän. Ja perusviikolla en (lähes) koskaan käy treeneissä tai tansseissa peräkkäisinä päivinä, vaikka usein haluaisinkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti