perjantai 3. toukokuuta 2019

Salsa vaiheessa

Kimmon ja Marikan Madeiran kurssilla oli tiistaina vuorossa salsa, joka minulle on toistaiseksi aika tuntematon latinotanssi, eikä siksi erityisen mieluinen. Onneksi tunnin alkuun Kimmo kertasi nopeasti salsan perusaskeleen, joten minäkin pääsin jujusta edes vähän kiinni.

Salsassa astutaan päkiän kautta koko jalalle - rytmillä nopea, nopea, hidas ja nopea, nopea, hidas. Nainen aloittaa oik jalalla taakse (nopea), vas jalka astu paikallaan (nopea) ja oik jalka palaa vas jalan viereen (hidas). Tämän jälkeen nainen astuu vas jalalla eteen (nopea), oik jalka astuu paikallaan (nopea) j vas jalka palaa oik jalan viereen (hidas). Ja vastaavasti mies aloittaa vas jalalla eteen - aloitus yleensä suljetusta otteesta ilman vartalokontaktia.

Nainen heilauttaa aina astuvan jalan puoleisen lonkan samalle sivulle, mutta vasta kun lonkka on ensin rauhoittunut jalan päälle (samoin kuin rumbassa ???). Samalla hän kohottaa astuvan jalan puoleisen käden sivulle kyynerpää edellä - kämmenet alaspäin ja peukalo kiinni keskisormessa, mikäli ei olla vakiotanssiotteessa. Nainen saa veivata lantiota niin paljon kuin sielu sietää, mies puolestaan rytmittää tanssiaan paljon myös yläkropan irtonaisella liikkeellä.

Jos ymmärsin oikein, salsassa ei ole työntö/vetovasteita (?), vaan nainen seuraa miehen vartalon kiertoja, vaikka liikkeissä ei ns tanssiraamia pyritäkään säilyttämään. Kimmo opetti myös useamman askelkuvion, jotka olivat helposti omaksuttavissa rumban ja fuskun pohjalta omaksuttavissa. Mutta kuvioita vaikeampaa minulle on löytää salsa syke...

Salsa on tanssi, joka elää musiikissa - rentoa nauttimista musiikin sykkeestä. Tähän pyritään, mutta mummin salsa on vielä kaukana tästä eli vaiheessa ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti