sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Rumbaa Malmilla

Malmin työväentalon maanantaitreeneissä naisia oli yli kaksi kertaa enemmän kuin miehiä. Tylsä alku! Ja varsinkin kun Pirjo pani miehet harjoittelemaan rumban perusaskelta kahden naisen kanssa yhtä aikaa - toinen nainen miehen oikeassa ja toinen vasemmassa kädessä. Menihän se, mutta tunnelma oli kaukana rumbasta. Onneksi Pirjo äkkäsi nopeasti luopua kolmen kimpasta. Tämän jälkeen naisten iltaan sisältyi paljon viejän odottelua, mutta sekin oli kivempaa kuin kolmiotanssi.

Pirjo ohjeisti meitä olemaan nostamatta jalkoja irti lattiasta ja kehotti astumaan askeleelle polvi edellä. Kylkiasennossa ilmaa parin väliin, ei kylkikyljessä. Naisen tehdessä peruskädenalituksen oik kätensä alitse paikallaan pysyvillä, mutta kääntyvillä nopea,nopea -askelilla, kyseessä ei ole spin-askel, vaan askeleet astutaan, vaikka kevyesti ja päkiät paikalla pysyen.

Yksi Pirjon opettamista liikkeistä lähtee ristiotteesta rinnakkain-asentoon, jossa miehen oik käsi jää naisen kaulalle. Sitten molemmat astuvat parin puoleisella (naisella vas) jalalla eteenpäin (hidas), minkä jälkeen kumpikin astuu eteenpäin (naisella oik) nopean ja samalla kääntyvät parin kautta ympäri astuen seur nopean takaisin tulosuuntaan. Samalla mies kierrättää toisen kätensä naisen kaulalle. Toistetaan toiseen suuntaan.

Assari Maikin kritiikki on aina tervetullutta - jopa toivottavaa, sillä sen tarkoitus on kouluttaa meistä parempia tanssijoita. Malmilla hän kehotti minua ottamaan hidas-askel vieläkin hitaampana.

Treenien aikana selvisi syy illan mieskatoon. Samaan aikaan oli Pavilla Kati ja Joonas Kainulaisen tangon jatkoharkat. Jostain syystä tangotunneilla on usein miehiä naisia enemmän, ja rumbassa taas päinvastoin. Liekö Pavilla ollut maanantaina naispula?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti