maanantai 14. elokuuta 2017

Sunnuntaina Pavilla

Tanssitaipaleeseeni mahtuu kolme oikeaa tanssikertaa Pavilla - hyvin ja huonoin jälkimauin (täällätäällä ja täällä), ja Maijan torstaisia kesätreenejä sitäkin useampi.

Tanssitutuilta olen ymmärtänyt, että Pavin illat erottuvat selkeästi toisistaan: keskiviikot on varattu "nuorille" - lainausmerkeissä koska tanssipiireissä nuori tarkoittaa alle 50 vee, perjantait menojaloille ja sunnuntait eläkeläisille. Aiemmat pavikokemukseni ovat olleet keskiviikkoisista "nuortenilloista", joten eilen päätin kokeilla eläkeläisten sunnuntaita, jonka alkamisaikakin on vanhuksille justeerattu. Tosin ainakin aikansa puolesta viideltä alkavat ja kymmeneen mennessä loppuvat tanssit sopivat hyvin myös maanantaina töihin meneville.

Olin Pavin portilla heti viideltä, ja täyttä jo oli. Väkeä tippui lisää seitsemään asti ja ensimmäiset alkoivat lähteä heti kahdeksan jälkeen. Tanssilattialla mahtui mukavasti tanssimaan ja etenkin kasin jälkeen tilaa olisi ollut vaativimmillekin pyörähdyksille. Illan staran Anita Hirvosen ääni kesti ihmeen hyvin kaksi perättäistä settiä ja lopun aikaa lavabändi Strada soitti mukavasti tanssittavaa musiikkia.

Neljännellä pavireissullani osasin jo ottaa vähän rennommin. Paikkahan oli tanssitreeneistä tuttu, ja uskalsin luotaa siihen että ainakin pari tanssia pääsen illan aikana pyörähtämään. Ja tulihan sitä tanssittua ihan sopivasti. Miehet tanssittivat ja vaihtoivat naisia kiitettävästi, mutta naistenhaulla vasta sutina kävi ja lähes kaikki miehet haettiin parketille.

Lauantaisen ukkosmyrskyn jälkeen sunnuntai-ilta oli sopivan viileä tanssimiseen. Ja iltaunisen iloksi kotiin ehti heti iltauutisten jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti