perjantai 20. lokakuuta 2017

Rumba luontuu

Eilen olin Käpylässä Maijan rumban jatkotreeneissä. Pääosin tuttuja osaavia tanssijoita ja ylimäärin miesviejiä. Jee! Mukava ilta - paljon tanssia, kivoja kohtaamisia ja onnistumisen iloa.

Maijan jatkotunnit ovat toisten tanssikoulujen/seurojen jatkotunteihin verrattuna mielestäni ennemminkin keskitaso plus -tunteja. Tanssijat ovat pääosin sinisen keskitason osaajia - kuten minäkin - eivätkä jatkotason taitureita, joihin joissakin toisissa jatkotreeneissä olen törmännyt. Eli koulusta/seurasta riippuen jatkotasolla voi törmätä sekä keskitason tanssijoihin että edistyneet-luokan mustiin panttereihin. Eli varovasti tunnustellen menen aina uuden tuntemattoman koulun/seuran tunneille. Yleensä aloitan aina keskitasolta, mutta joskus viikonloppukursseilla se ei vaan ole mahdollista.

Eilen huomasin ilokseni, että vihdoin rumba on alkanut tuntua luontevalta ja omalta. Edelleen jos ja kun jään makustelemaan rumba-askeleen tekniikkaa (täällä), tulee vaikeuksia ja huomaan monet puutteeni, mutta tavallisessa lavatilanteessa koen osaavani ja nautin tanssini sujuvuudesta ja pehmeydestä. Rumbaoppia olen hakenut mm. Myyrmäestä Jyrki Keisalan tekniikkapainotteisilta alkeistunneilta (täällä).

Perusrumbassa tulee enää harvoin tilanteita, joissa jäisin ymmyrkäisenä ihmettelemään että mitähän tuo viejä oikein tahtoo. Äkkään usein hienovaraisestakin viennistä, mitä ja miten toinen toivoo minun liikkuvan, ja jos en äkkää, niin pystyn kehittelemään omiani. Ja uskallan ja osaan rauhoittua hitaaseen ja viipyilevään rytmiin - siitä nauttien.

Aiemmasta treenirutiinista poiketen Maija ei tunnin alussa kerrannut rumban perusteita eikä koko aikana kertaakaan muistuttanut oppilaita rumban askelista eikä asennosta. Ehkä hän äkkäsi että ensikertalaisia ei eilen ollut paikalla. Koko kolmetuntinen tanssittiin ja opeteltiin uusia tanssilattialla käyttökelpoisia kuvioita, jotka useimmat viejät omaksuivat yllättävän nopeasti.

Illan mittaan tajusin, miten paljon olen viimeisen vuoden aikana oppinut. Rumbakuvioiden lisäksi olen oppinut mm. häpeämättä nauttimaan rumban sensuellista liikkeestä. Hyvä minä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti