torstai 26. lokakuuta 2017

Kimmon koulussa

Tällä viikolla olin ekaa kertaa Kimmo ja Marika Lasasen luotsaamassa TanssiGuru-tanssikoulussa Espoossa (täällä). Koulu keskittyy aina yhden viikon yhteen tanssiin: tiistaina aloitetaan alkeista ja torstaina jatketaan jatkoilla. Vierailupäivänäni vuorossa oli chachan alkeet/alkeisjatko.

Kimmo ja Marika ovat hurmaavia, jokaisen oppilaan huomioivia opettajia. Opetuksesta vastaa pääasiassa Kimmo, joka vetää tunteja rauhallisesti - jopa ujosti, mutta oppilaita kuunnellen. Tiistaina paikalla oli noin 30 treenaajaa, eikä pieneen saliin olisi paljoa enempää mahtunutkaan. Alkeissa oli pääosin keski-ikäisiä ja taso oli sekalainen - ensikertalaisista keskitason tallaajiin.

Illan aikana opeteltiin mm. eteen- ja taaksepäin astuttavaa lukkoaskelta chachacha-rytmikohtaan. Chachassa astutaan aina päkiä edellä, minkä jälkeen kantapää rullataan maahan joka askeleella. Varpaat ulospäin, myös avauksissa. Avauksissa selkä käännetään selkeästi paria kohti. Kimmo opasti minua pitämään avauksissa kämmentä kevyesti miehen kämmenen päällä, eikä terävästi vinossa kuten Pirjolta olen ymmärtänyt. Kysyessäni Kimmolta, josko kiirehdin viejän edelle, kuten Keravan herra edellisissä rumbatreeneissä huomautti (täällä), Kimmo vastasi ettei minua viedessään sellaista havainnut.

Espoossa tuntui olevan paljon vakikävijöitä, mutta vierailija otettiin hyvin vastaan. Kodikas ja lämmin tunnelma, jota lisäsi tanssisalin reunoja taapertava tomera yksivuotias - Lasasten suloinen esikoinen. Ennen kokematonta oli Kimmon ja Marikan henkilökohtaiset halit treenien päätteeksi. Opettajat halasivat jokaisen oppilaan tanssisalin ovella - päiväkodin tapaan :):) vaihtaen useimman kanssa pari ystävällistä ja rohkaisevaa sanaa. Tuli tunne, että juuri minä olen tervetullut uudelleen ja ”haluamme tartuttaa sinuun tanssin taikaa”. Ei kuitenkaan mitään amerikkalaista imelyyttä, vaan suoraa suomalaista sydämellisyyttä.

TanssiGuru taitaa nousta yhdeksi vakituiseksi treenipaikakseni, kun lisäplussana törmäsin siellä yhteen vuoden takaiseen Valasranta-tuttuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti