lauantai 10. maaliskuuta 2018

Kettuilua Puistokulmassa

Tällä viikolla Maijan torstaijatkoissa foksattiin eli tanssittiin, leikiteltiin ja nautittiin. Uskoisin, että kivaa oli muillakin kuin minulla. Maija soitti vuorotellen nopeita ja hitaita foksibiisejä, opetti pelkillä hitailla askelilla tehtyjä käännöksiä ja vikalla tunnilla kehotti porukkaa kokeilemaan 5-askel foksia 5-askel tangon tapaan.

Oikean käännöksen voi mukavasti astua kuudella hitaalla ja vasemman neljällä hitaalla askeleella. Molemmat lopetetaan yleensä kahteen nopeaan, miehen eteen kääntyvään askeleeseen. Vasempaan käännökseen lähdettäessä nainen kääntää heti oik jalkansa taakse oikealle, jatkaa vas jalalla rintamalinja menosuuntaan ja astuu kolmannen askeleen oik jalallaan ohiaskeleena miehen oik puolella tämän ollessa selkä menosuuntaan. Neljännellä hitaalla molemmat alkavat kääntyä takaisin lähtöasentoon. Ja lopun kahdella nopealla askeleella nainen kääntyy lopullisesti miehen eteen.

Foksia voi tanssia joko vartalokontaktissa, sopivalla hajuraolla tai etäisyyttä vaihdellen. Hidas,hidas,nop,nop -perusaskeleen lomaan rytmirikkoja, joista seuraaja saa vihiä viejän vartalokierroista. Ja 4-6 hitaan askeleen käännöksissä viejä saa seuraajan helposti omaan rytmiinsä, kun viejä madaltaa askeltaan tai tiukentaa raamiaan ja vartalo-otettaan.

Foksia voi tangon tapaan tanssia myös 5-askel rytmillä: hidas, hidas, hidas, nop,nop, jolloin aloittava askel vaihtuu jokaisen askelsarjan alussa. Foksin perusrytmin välissä oikean käännöksen voi välillä askeltaa 5-askel rytmillä.

Nauti elämästä - and fox it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti