keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Sanoitta paras

Vietän heinäkuista viikkoa mökillä Salossa. Jo parina kesänä tapanani on mökkiviikkojen aikana pistäytyä turkulaisen Sekahaun kesätreeneissä Littoisten lavalla Kaarinassa. Maanantai-iltana Littoisissa oli kaksi tuntia tangoa, jota treenaamaan ajoin autolla tunnin suuntaansa. Treenit loppuivat vartin yli kymmenen, joten takaisin mökillä olin vasta puoli kahdentoista aikaan. Mitä ei mummi tekisi intohimonsa eteen :):)

Littoisilla odotti yllätys. Sekahaun vakiope Antti-Ville ei ollut paikalla, vaan hänen sijaisenaan oli seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Matti Mustajoki. Ja sujui se kaksituntinen hänenkin johdollaan. Kyseessä oli keskitason tunti, mutta osallistujat olivat mielestäni lähinnä alkeis- tai alkeisjatko-tason tanssijoita. Poikkeuksena paikalla olleet seura-aktiivit, joiden viennissä sai harjoitella vaativampia kuvioita.

Vieraan seuran treeneissä vieraillessaan ei välttämättä tiedä, miten ko seurassa tasoluokkia tulkitaan. Sekahaun harjoituksissa hieman yllätyin osallistujien vientitaidoista. Odotin keskitason tunnilla osaavampia viejiä. Mutta toisaalta on kiva kokea osaavansa kaiken, mihin viejä ohjaa. Ja omat seuraamistaidot joutuvat kivasti koetukselle ja kehitykselle epävarman ja haparoivan viejän kanssa. Ja hyvää haastetta tasavertaiselle ja ennakkoluulottomalle kohtaamiselle, josta Bettina Joensuussa puhui (täällä).

Matti ei varsinaisesti opettanut mitään. Hän antoi treenaajien tanssia ja parinvaihtojen välissä muistutti ja täsmensi tangon perusjuttuja. Ranka suorana, ponnistus tukijalalta, jalka kiertää tukijalan kautta, painon siirto astuvalle jalalle, ohiaskelissa vartalon kierto. Ja usutti viejiä rytmirikkoihin: 1-5 hidasta ja 2-6 nopeaa askelta.

Pitkästä aikaa eräs viejä esitteli itsensä parinvaihtoringissä: ”Hei, olen Jarmo.” Ihan se tuntui luontevalta, mutta huomaan että itse en kaipaa treeneissä mitään esittelyjä. Tykkään vain sanoitta harjoitella askelia ja kuvioita, keskittyä seuraamiseen ja nauttia tanssista kulloisenkin parin kanssa. Minulle riittää ystävällisesti lausutut Terve ja Kiitos. Tanssitauot ovat asia erikseen.

Mukavat treenit kaikesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti