tiistai 17. syyskuuta 2019

Karjalatalo kutsui

Keski-Helsingin Eläkeläisten järjestämät päivätanssit alkoivat kesätauon jälkeen maanantaina Karjalatalossa Käpylässä. Leppoisaa tanssia lähes joka maanantai yhdestä neljään taas toukokuuhun asti. Kivasti porukkaa - paikalla kuitenkin aika paljon keskenään tanssivia pariskuntia. Onneksi koko iltapäivän oli sekahaku, joten ainakin vikkelimmät, ilman paria tulleet seuraajat saivat halutessaan tanssia.

Jussi Roponen veljineen soitti ja lauloi paljon tangoa, valssia, hidasta valssia ja hidasta lavafoksia eli kivaa tanssimusiikkia. Tangossa sain onnistuneesti treenattua Törmäsen Antin viime torstaina opettamaa kivaa takaotsokuviota (täällä). Sen sijaan hitaassa valssissa - joka kuuluu suosikkitansseihini - en tällä kertaa löytänyt yhteistä säveltä tutun viejän kanssa. Yritimme useaan otteeseen, mutta vaikka kumpikin hallitsee hitaan valssin perusjutut, ymmärryksemme hitaan valssin hitaudesta ja rauhallisuudesta ei kohdannut. Olisin kaivannut enemmän levollisuutta ja rauhaa - musiikin tunnelmissa viivähtämistä - pysähtymistä ja asettumista kolmannelle hitaalle askeleelle ennenkuin lähdetään uuteen yks,kaks,kol- keinuntaan.

Toisin kuin hidas valssi tavallinen valssi ei kuulu lempitansseihini, ja sitä soitettiin iltapäivän aikana monta kappaletta. Kysyin pariltani, haluaisiko hän kokeilla valssiin tanssittavaa tangoa eli tangovalssia (täällä). Hän halusi ja yllätti minut positiivisesti löytäessään nopeasti valssimusiikin rytmiin sopivan HNNH-askelluksen. Tanssiasennoksi valitsimme vanhantagon vahvanojaisen A-asennon. Minun pääni löysi sopivan paikan siten, että käänsin päätä oikealle ja nojasin otsan vas puolen viejän oik leukaan. Keinuvaa tangoa valssin säestyksellä - kivaa.

Maanantaipäiväni taitavat jatkossa täyttyä tanssista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti