tiistai 10. syyskuuta 2019

Tango tekeytyy

Maanantaina oli Pirjo Kärnän tango/fuusiotango-jatkotreenit Malmin työväentalolla. Salin täydeltä tuttuja - saatiin tasaparit :):)

Pirjo ei kerrannut tangon perusaskelia eikä tanssiasentoa, vaan keskittyi runsaat pari tuntia neljän kuviosarjan opettamiseen. Muodissa olevan suuntauksen mukaan myös Pirjo opetti fuusiotangoa. Hänen tangonsa muuttui fuusioksi, kun suomalaiseen lavatangoon yhdistettiin ensisijaisesti vanhantangon perusaskelia.

Pirjon vanhatangon naisen HNNH-perusaskel alkaa, kun vas jalalla astutaan voimakkaasti vas sivulle (H), minkä jälkeen nainen astuu kaksi ohittavaa ohiaskelta selkä/kylki edellä menosuuntaan ensin oik ja sitten vas jalalla (NN). Lopuksi nainen astuu oik jalalla oikealle takaisin miehen eteen (N).

A-asennossa, polvet suorassa tanssittavan vanhantangon perusaskelta voi liittää perustangoon silloin, kun mies on aloittamassa seur askeleen oik jalallaan. Toisaalta elokuisilla fuusiotangon teemapäivillä (täällä) Sannu Heikkilä opasti siirtymään lavatangosta vanhatangoon siten, että mies voi aloittaa myös vanhatangon lavatangon tapaan vas jalallaan. Tämä onnistuu, kun askeleet lasketaan HNNH-jaon sijaan HHNN-jaolla. Eli mies astuu vas jalalla hitaan eteen (H), oik jalalla hitaan oik sivulle (H), minkä jälkeen astuu kaksi nopeaa ohittavaa ohiaskelta (NN). Sannu neuvoi myös, että kahden hitaan askeleen jälkeen voi halutessaan pitää kahden iskun (H) kestävän näyttävän tauon (täällä).

Tanssin suurimman osan ajasta tutun viejän kanssa, jolloin saimme rauhassa keskittyä harjoittelemaan lavatangon ja vanhantangon askeleiden yhdistämistä ja parantamaan vienti-seuraamista. Vienti-seuraamisen parantaminen on mielestäni aika vaikeaa tiheään vaihtuvien parien kanssa, ellei jompikumpi tai kumpikin ole tosi pitkänlinjan tanssijoita. Siksi pyydän välillä tuttuja viejiä tanssimaan kanssani paria vaihtamatta.

Kiva ja hikinen syyskuinen treeni. Hellepäiviä vielä luvassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti