torstai 6. syyskuuta 2018

Sepon seurassa

Osallistuin pitkästä aikaa Suomen Tanssistudioiden treeneihin Myyrmäessä. Vuorossa oli kolmetuntinen tangon alkeisjatko. Opena piti olla tuttu Jyrki Keisala, joka oli kuitenkin sairastunut ja apuun oli tullut Seppo Suomalainen. Seppo on aiemminkin tuurannut Jyrkiä, joten tutuissa käsissä oltiin.

Väkeä oli vähän - pääosin tuttuja - ja miehiä tuplasti enemmän kuin naisia. Seppo tanssitutti porukkaa kerraten välissä rennolla otteella tangon perusteita. 

Seppo muistutti, että tango lähtee keskivartalon kannatuksesta. Tämän perusta on siinä, että häntäluu vedetään sisään ja napa ”ylöspäin”. Paino asetetaan päkiöille ja polvia koukistetaan eteenpäin, ei alaspäin. Kun vartalon kannatus lähtee keskivartalosta, yläkroppa asettuu automaattisesti ryhdikkääksi, mutta rennoksi. Kannatus ei siis tarkoita sitä, että ylävartalo jännitetään ”sotilaallisen” ryhdikkääksi. Hartiat pidetään alhaalla, eikä niitä tanssiessa heijata sivusuunnassa.

Vartalokontakti on noin vyötärön ja rintojen välissä. Askeleet astutaan suoraan eteenpäin, myös jalkaterät suoraan menosuuntaan. Naisen otettava pitkiä taka-askelia, jotta mies ei tule ”kynsille”. Seppo sanoi kannattavansa kapeaa tanssiasentoa, jolloin välttää törmäilyä lavoilla. 

Koska väkeä oli vähän, kapeassa treenisalissakin pystyi hyvin harjoittelemaan vauhdikkaasti etenevää tangoa. Tosin miehet joutuivat vähälukuisuutensa takia naisia kovemmalle, mutta saivathan he tehokasta tangotreeniä :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti