maanantai 24. syyskuuta 2018

Tangoa Puotilassa

Kimmo Luukkosen kolmetuntiset jatkotangot Puotilan työväentalolla. Kun sunnuntaina ulkona paistaa valloittava syysaurinko, niin iltapäivä ei ole paras hetki treenaukseen. Paikalla olikin vain jokunen treenaaja - kolmen kiinteän parin sekä open ja minun lisäksi kaksi viejää ja kaksi seuraajaa. Mutta olipa tilaa harjoitella ja tasaparit! Ja kaiken kukkuraksi saimme lähes henkilökohtaista opetusta.

Pääsin pitkäksi toviksi Kimmon vientiin. Kysyessäni hän vastasi minun seuraavan jo hyvin enkä kuulemma kiirehdi viejän edelle. Kimmon mukaan sovin hyvin hänenlaisensa vahvan viejän seuraajaksi - mitä se sitten tarkoittaakin...

Iltapäivän aikana sain pari hyödyllistä vakiovinkkiä: Oik käteni ei purista, mutta tuppaa nousemaan ylöspäin. Eli rennompi käsivarsi, ja käden paino saa levätä viejän kämmenellä. Niin viejillä kuin seuraajilla vauhti tuppaa nopeutumaan liikaa, kun tanssitaan useampi nopea askel peräkanaa. Menoa saa hidastettua, kun nopeiden alkaessa madaltaa askeliaan eli koukistaa lisää polvia.

Kimmo opasti, että ohiaskeleet sopivat yleensä pehmeämpään tangomusiikkiin ja kohtiaskeleet rytmikkäämpään musiikkiin. Promenadeissa miehen lantio/kylki ikäänkuin nojaa naisen suoliluun harjan edessä. Vartalokontaktia ei irroiteta. Kimmo suositti, että avauksissa liikuttaessa seuraajakin katsoo menosuuntaan.

Koko kolmetuntisen yritin pitää keskivartalon tiukkana ja estää pyllyä törröttämästä. Uskon, että onnistuin aika hyvin. Koin myös että ainakin ajoittain osasin rentouttaa ylävartaloa ja kiertyä herkästi viejän vartalonkiertojen mukana. Näin siis tunsin. Miltä tanssini ulkoakatsoen näytti tai viejästä tuntui, sitä en tiedä. Mutta ainakin pääosan aikaa minusta tuntui hyvältä ja läsnäolevalta tanssia kahden vaihtorinkiviejän kanssa, joten ehkä onnistuin.

Helsingin Tanssikurssien tangotreenit jatkuvat taas ensi lauantaina Filpusten fiilingeillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti