perjantai 23. marraskuuta 2018

Maijan mixi

Marraskuussa Astikaisen Maija on torstaijatkoissa kokeillut tanssittaa ja opettaa kolmen tunnin aikana vuorotellen kolmea eri tanssia - vähän oikeiden tanssien tapaan. Viime viikolla oli vuorossa kolmen tunnin latinomix, joka sisälsi rumbaa, chachaaja salsaa. Näistä rumba kuuluu lemppareihini ja chacha menettelee, mutta salsaa en paritansseissa ole harjoitellut tai kokeillut kertaakaan - ennen viime viikon torstaita...

Salsan rytmi on nopea, nopea, hidas, nopea, nopea, hidas. Parisalsa aloitetaan yleensä vakio-otteessa selvällä hajuraolla. Nainen astuu oik jalka taakse (nopea) - jolloin mies astuu naista kohti - ja nainen jatkaa astuen vas jalka paikalla (nopea) ja oik jalka paikalla (hidas), vas jalka eteen (nopea) - jolloin mies astuu poispäin naisesta - ja sitten oik jalka paikalla (nopea) ja vas jalka paikalla (hidas). Ja alusta. Välillä voidaan tanssia avo-otteessa, jolloin usein naisen aloittaessa oik jalka taakse mies astuu omalla vas jalallaan taakseen poispäin naisesta.

Tällä perusaskelluksellaan tehdään erilaisia latinotanssien kieputuksia, ja nainen seuraa. Askeleet ovat päkiäjohtoisia kokojalan askelia - ilman joustoja. Ja askel ennen lantiota. Salsan askelluksussa ei yleensä ole rytmirikkoja, mutta lanteet ja koko vartalo elävät rytmin mukana.

Selvisihän mummi nopeasta salsastakin. Ja ihan kivaa oli - loppujen lopuksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti