perjantai 26. lokakuuta 2018

Quickiä foksiin

Keravalla oli alkuviikosta Taitokolmion treenit, jossa Jyrki Keisala opetti foksia quickstep-maustein. Mukavat treenit, vaikka muuten reissu oli täynnä vastoinkäymisiä. Mutta mitä ei mummi tanssin takia tekisi :):)

Olen ennenkin matkustanut lähijunalla Keravalle treeneihin - positiivisin kokemuksin (täällä). Maanantaina kaikki lähti pieleen jo alkumatkasta, kun huomasin että puhelin jäi kotiin. Seuraavaksi menin vahingossa junaan, joka körötteli Keravalle lähes 40 minuuttia. Saavuttuani Keravalle satoi kaatamalla, ja olin ohuessa takissa ja kesäkengissä ilman sateenvarjoa. Sitten suuntasin väärälle koululle, ja kun lopulta löysin oikean treenipaikan - Sompion koulun jumppasalin - olin likomärkä ja lähes tunnin myöhässä.

Saapuessani Jyrki Keisala oli tietenkin jo täydessä vauhdissa quickstepinsä kanssa. Kompuroiden pääsin mukaan, mutta pääsin kuitenkin. Se oli aika saavutus, koska olin ekaa kerta quickstep-opissa ja jumppasali oli täynnä Taitokolmion taitavia jatkotason tanssijoita.

Quickstepiä tanssitaan nopeaan foksimusiikkiin ilman foksin joustoja. Vartalokontaktissa, runsailla ohiaskelilla ja voimakkailla vartalokierroilla vuoroin kylkiä kohottaen. Jotenkin tuttua ja hämmentävän iisin tuntuista, vaikka en oikein ehtinytkään saada jujusta kiinni. Harjoiteltiin mm. hidastuksia, ristiaskelia ja kehräkäännöksiä.

Onneksi takaisin Helsinkiin pääsin tanssitutun kyydissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti