keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Alkeissa ei uutta

Olen aika paljon jauhanut hitaan valssin alkeita, koska tykkään hitaasta valssista ja tykkään petrata perustaa - ja tykkään jatkossakin. Mutta tiistaina se, minkä kuukausi sitten aloin jo aavistaa (täällä), sai lisävahvistusta Jyrki Keisalan treeneissä Myyrmäessä (täällä): hallitsen aika hyvin hitaan valssin perusjutut. Olenhan minä valssin neliötä ja etenevää askelta sekä oikeaa ja vasenta käännöstä viimeisen neljän vuoden aikana usein ja säännöllisesti treenannutkin osallistuen eri opettajien alkeis- ja alkeisjatkotunneille.

Nyt taidan viimein olla pisteessä, että en enää hirveästi saa irti hitaanvalssin alkeistunneista. Vielä talvella oli kiva käydä eri opettajien vetämissä alkeissa - oppia ja nauttia siitä että kukin opettaja painottaa eri juttuja.

Tällä hetkellä sininen keskitaso vastaa ehkä parhaiten tanssitasoani, ja eräissä tanssilajeissa saatan pärjätä hyvin myös jatkotasolla. Maijan ja Pirjon valssin, foksin ja fuskun jatkoissa selviän nykyään loistavasti, ja joka kerta oppimisen lisäksi pystyn nauttimaan tanssista ja kokemaan tanssin riemua. Mutta Kari ja Merja Filpuksen tangon jatkossa jäin keväällä täysin osaavampien jalkoihin (täällä). Eli tangossa tarvitsen edelleen alkeis/alkeisjatko-tason opetusta, ja sama pätee latinalaistansseihin eli rumbaan ja chachaahan.

Vuosien ahkera uurastus on tuottanut tulosta. Vanhakin oppii - hitaammin kuin nuorempi, mutta oppii kuitenkin. Ja nauttii niin oppimisesta kuin osaamisesta, ja tanssin riemusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti