lauantai 2. syyskuuta 2017

Hannan alkeet

Viikonloppuna Karjalohjan Päiväkummussa (täällä) järjestetään Tanssin hurmaa -tanssileiri. Karjalohjalle on mökiltä vain parinkymmenen minuutin ajomatka, joten päätin käydä paikalla perjantaina. Viime vuonna olin koko viikonlopun, ja tykkäsin ja opin.

Perjantai-iltana oli vain kaksi kurssivaihtoehtoa: joko hitaan valssin perusteet tai fuskun keskitaso. Päätin osallistua Hanna Tuomisen (täällä) hitaaseen valssiin. Paikalla oli noin 15 ihmistä, joista enemmistö naisia. Ja yllätys, yllätys: yli puolet olivat ihka ekaa kertaa tanssikursseilla. Kiva kun tanssin pariin tulee uusia innokkaita ja jopa pari nuorta, tuskin parikymppistä paria. Mutta tämä ymmärrettävästi sävytti koko puolitoista tuntista eli perusteet olivat todella valssin perusteita. Ekaa kertaa olin todella tunnilla, jossa lähdettiin nollasta. Helsingissä niin Pirjon kuin Maijan alkeistunneilla on yleensä useita vuosia tanssineita konkareita - aloittelijoiden lisäksi.

Olen aina tykännyt kerrata perusteita, ja edelleen käyn usein eri lajien alkeistunneilla. Ja aina olen oppinut ja äkännyt asioita, joihin en kokemattomampana ole osannut kiinnittää huomiota. Mutta eilen meinasin ekaa kertaa kyllästyä. Se ei johtunut Hannan opetuksesta - hänellä on innostava ja kannustava ote hommaan, ja sydän paikallaan. Mutta, mutta - puolitoista tuntia valssin yks,kaks,kol,yks,kaks,kol -perusaskelta neliössä ja eteenpäin.

Oma vika, ehkä olisi pitänyt valita fuskun keskitaso. Aiemmin olen varonut, etten vahingossa mene tanssitasooni nähden liian vaativaan ryhmään - ehkä nyt pitää alkaa myös huomioida, etten mene liian helppoon ryhmään :):)

Perjantai-illan kruunasi ihkaelävä Arja Koriseva! Arja esiintyi orkesterinsa kanssa Päiväkummun täpötäydessä ravintolassa. Ensi kertaa näin ja kuulin Arjaa livenä. Arjan laulut ovat tuttuja - ja niistä tykkään, mutta en niin kiinnitä huomiota tuleeko laulu nauhalta vai livenä. Mutta se karisma! Se hurmasi. Päiväkummun ravintolan tanssisali on pieni ja aivan laulajan edessä. Tuntui kuin Arja olisi laulanut tanssijoiden keskellä ja tanssijat liikkuneet Arjan kämmenellä. Kontakti Arjan ja yleisön välillä toimi ja näytti tuovan iloa niin laulajalle itselleen kuin tanssijoille.

Arjan tahdissa oli kiva tanssia. Lattialla oli sopivasti tilaa, kun useimmat kuuntelijat nauttivat esityksestä pöydän ääressä istuen, ja lattialla oli pääosin tanssikurssilaisia ja -opeja. Jos tilaisuus tulee, yritän päästä toistekin tanssimaan Arjan tahdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti