tiistai 5. syyskuuta 2017

Rauhallista rumbaa

Malmin työväentalolla oli maanantaina Pirjo Kärnän alkeisjatko/jatko-tason kolmetuntinen rumbatreeni. Sopivasti väkeä, tasaparit ja oppivia viejiä - eli paras mahdollinen tilanne harjoitteluun.

Jalkaterät hieman ulospäin, paino päkiöillä. Lyhyet askeleet nopea,nopea-askelissa, avauksissa ja käännöksissä - purista reisiä yhteen. Jalkaterien/varpaiden yhteys lattiaan säilyy koko ajan. Kevyt kosketus sormenpäillä pariin ja kyynerpäät alaspäin. Olennaista rumbassa ei kuitenkaan ole jalkojen tai käsien, vaan koko vartalon liike. Parhaimmillaan pehmeää ja sensuellia. Ilahduin, kun Pirjon assistentti sanoi liikkumiseni pehmentyneen. Maikki - toinen assari - muistutti minua pidättämään vielä enemmän askelia - asia jota hän aina on rumbassani yrittänyt parantaa.

Rumba-boleroa opettaessa opettajat laskevat rytmiä eri tavoin: joko hiiii-daas, nopea, nopea tai nel,yks,kaks,kol (ykköstä painottaen), koska tanssin askelrytmi on erikoinen. Tahdin voimakkaimmalla osalla eli musiikin ykkösiskulla (-daas tai yks) ei oteta askelta, vaan tällä kohtaa tanssissa on hidas painon ja vartalon siirto. "Ensimmäinen" sivu/viistoaskel astutaan hiii- tai nel-osalla.

Pirjo opetti letkeitä, tanssilattialla mukavasti toteutettavia kuvioita - paljon kaulailua ja erilaisia paikanvaihtoja. Kuvioita, joihin seuraaja solahtaa helposti, mutta jotka viejältä vaativat määrätietoista ja selkeää vientiä.

Parin osaavan viejän kanssa uskalsin jopa heittäytyä rumban vietäväksi ja viejän pyöriteltäväksi - melkein. Aika paljon pidättyvältä mummilta... Pirjo luo hyvät edellytykset tanssiin heittäytymiselle, sillä hän suhtautuu oppilaisiinsa lämmöllä ja jaksaa kannustaa kompuroivimpiakin aloittelijoita.

Kiitos taas Pirjo mukavasta illasta ja kivoista kuvioista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti