sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Vaihteeksi valssia

Viikonloppu päättyi hitaaseen valssiin Puotilan työväentalolla, jossa kilpatanssitaustainen Mikko Koskelainen veti Helsingin tanssikurssien nelituntiset jatkotreenit. Paikalla oli noin 30 eri-ikäistä innokasta tanssinharrastajaa.

Kerrattuaan kropan hallintaa ja tanssiasentoa Mikko opetti pari lyhyttä tanssisarjaa, eikä neljään tuntiin sitten muuta mahtunutkaan. Mitä muistan? Tanssiasennossa kyynerpäät ovat samalla korkeudella. Mikon mielestä naisen vas käden paras paikka on sormet yhdessä miehen oik olkapään päällä - peukalo olkapään etupuolella. Mikko ei tykkää, että nainen pitää vas kättään miehen olkapään takana, koska hän kokee että tällöin nainen painaa miehen oik olkapäätä kasaan ja pienentää miehen raamia.

Avauksissa astutaan eteenpäin parin jalkaterät vinosti toisiaan kohti ja katse suunattuna eteenpäin menosuuntaan hieman horisontin yläpuolelle. Käsivarret pyöreinä. Nainen miehen jäljessä. Kuvioihin kuului myös ns. chasee-askel, jossa kaks-kolmosella astutaan sivuttain menosuuntaan laukka-askeleen tapaan.

Lopussa Mikko painotti, että tärkeämpää kuin opetella pikkutarkasti kymmeniä kuvioita, on oppia liikkumaan ja tanssimaan yhdessä parin kanssa. Tunneilla läpikäytävien mutkikkaiden kuvioiden tarkoitus on hänen mukaana etupäässä syventää treenaajien vienti- ja seuraamistaitoja. Harvaa pitkistä liikesarjoista on edes mahdollista toteuttaa tosielämän lavoilla, kun harjoitussalillakin parit törmäilivät jatkuvasti toisiinsa.

Mukava tekninen tunti, jossa sekä vienti että seuraaminen pantiin koetukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti