keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Vanha vallattu

Maanantaisin Keski-Helsingin Seniorit (täällä) järjestävät iltapäivätanssit Vanhan Ylioppilastalon juhlasalissa. Eilen piipahdin siellä toista kertaa. Alkuun on tunti tanssin opetusta, minkä jälkeen pari tuntia tanssia orkesterin säestyksellä. Väkeä ja taitavia tanssijoita riittää - niin miehiä kuin naisiakin. Ja näyttää siltä, että paikka vetää eläkeikäisiä myös Keski-Helsingin ulkopuolelta.

Tällä viikolla oli vuorossa rumba-boleron alkeet, jota opettivat Sirpa Salonen ja Reijo Rajala. Opetus eteni sellaisella vauhdilla, etteivät oikeat aloittelijat voineet millään pysyä perässä. Avausten ja kädenalitusten lisäksi opetettiin kiva paikalla pyörivä kuvio: Tavallinen aloitus eli nainen vas jalalla vasemmalle (hi-das), oik jalalla taakse (nopea) ja vas jalalla takaisin (nopea). Tämän jälkeen oik jalalla eteen miehen oik kainaloa kohti kääntyen miehen viereen (hii-das), vas jalka taakse (nopea) ja oik jalka taakse (nopea). Nainen jatkaa vielä pyörimistä miehen rinnalla taaksepäin - mies vastaavilla askelilla eteenpäin - vas jalka taakse (hidas), oik jalka taakse (nopea) ja vas jalka takaisin eteen (nopea). Ja lopuksi oik jalka eteen (hidas), minkä jälkeen nainen kahdella nopealla pyörähtää oik kätensä alitse myötäpäivään takaisin lähtöasentoon.

Rumban, valssin ja tangon lisäksi sain iltapäivän aikana kokeilla hidasta lavafoksia, joka tällä kerralla tuntui sujuvan Pirjon opettamilla askelilla (täällä) ihan ok. Vanhan juhlasali on korkeine kattoineen juhlava tanssitila. Osa tanssijoistakin oli upeasti laittautuneita korkokenkineen ja pitsipuseroineen, mikä sopi enemmän kuin hyvin perinteiseen akateemiseen juhlasaliin.

Vanhalla on sekahaku, joten parittomatkin tanssinharrastajat pääsevät ahkerasti lattialle. Pikkuhiljaa pääkaupunkiseudun tanssisalit tulevat tutuiksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti