tiistai 5. kesäkuuta 2018

Kolmilammen vinkkejä

Helteinen sunnuntai-iltapäivä kului kivasti Riihimäen kupeessa Kolmilammen lavalla, jossa Antti Törmäsen tanssikoulu järjesti kevätkauden päättäjäiset. Väkeä oli paljon - pääosin tanssikoulun päätreenipaikkojen eli Hämeenlinnan ja Forssan ympäristöstä. Enemmistö porukasta oli alle kolme/nelikymppisiä (naisia). Toisin kuin useimmissa helsinkiläisissä tanssikouluissa, joissa puolet treenaajista on yli viisikymppisiä. Uskon, että koulun innokkaat ja innostavat rennot miesopettajat Antti ja Joonas (ihanaa Hannaa unohtamatta) saavat nuorempaa tanssiporukkaa liikkeelle. Plussat tästä. Nuorista huolimatta eläkeläinenkään ei kokenut itseään iloisessa joukossa syrjityksi :):)

Iltapäivän aikana kerrattiin kolmea lempitanssiani eli fuskua, tangoa ja rumbaa. Joukossa oli monentasoista tanssijaa, joten aika perusteissa pysyttiin. Tangossa perusjuttuja: viedään vartalolla ja edetään tukijalan ponnistuksella. Hanna kehoitti astumaan äkäisesti, jolloin liikkeeseen saa tangon vaatimaa sisäistä voimaa.

Rumbaa treenatessa Hanna muistutti lyhyistä askelista ja kehoitti naisia leikittelemään vapaalla kädellään. Pitkään käsillä koristelu tuntui minusta keinotekoiselta ja siksi epämiellyttävältä, mutta nykyään alan jopa tykätä siitä. Liekö merkki tanssini rentoutumisesta? Hannan mukaan koristelu lisää tanssin elävyyttä ja edistää koko kehon kaunista liikkuvuutta, minkä olen itsekin huomannut. Hanna neuvoi pitämään vapaata kättä sivulla siten että peukalo on ylöspäin. Jos kättä pitää kämmen alaspäin, ranne tuppaa herkästi antamaan periksi ja käsi saattaa rumasti lerputtaa. Kädenalituksissa nainen voi vapaalla kädellään esim ”kammata” tukkaansa tai siirrellä oletettua leveää hamettaan. Antin vinkki parin koholla olevien solmukäsien asentoon oli, että nainen puristaa kevyesti miehen peukaloa. Ja kyynerpäät kapeasti koholla.

Rumba oli taas ihanaa - ihastun siihen päivä päivältä enemmän. Ehdottomasti yksi lempitanssini. Ja Kolmilammen lava oli taivaallisen kauniilla paikalla nimensä mukaisesti kolmen lammen välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti