perjantai 12. tammikuuta 2018

Miesten pysäkki

Astikaisen Maijan (täällä) torstain jatkotreenit siirtyivät vuoden alusta Käpylästä Vantaan Puistokulmaan. Eka kerta Puistokulmassa veti tuvan tupaten täyteen innostuneita tanssijoita - lajina hidas valssi. Ja ylläriylläri: miehiä oli koko illan enemmän kuin naisia. Ovensuuhun perustettiinkin miesten bussipysäkki, jossa naiset vaihtoivat paria lennosta. Kerrankin näin päin!

Viejän vaihto toimi naisilta pääosin moitteettomasti. Itse sähläilin vaihtotouhuissa, kun unohdin että kierroksen jälkeen minun rooliini olisi kuulunut kiittää kauniisti ja vaihtaa viejää. Monta kertaa jatkoin ponnekkaasti uudelle (ja useammallekin) tanssikierrokselle, kun odotin viejän aloitetta parin vaihtoon, kuten yleensä. En vieläkään tiedä miten muut naiset toimivat eli ehdottaako mies vai nainen parinvaihtoa, kun nainen hakee. Vaan sujuipahan tanssi ja parinvaihto riittävän hyvin minunkin sekulilla tavallani. Ja kivaa oli!

Viime viikonloppuna opin tanssimaan hidasta valssia vartalokontaktissa - ja ihastuin (täällä). Puistokulmassa yritin asettua vartalokontaktiin useammankin viejän kanssa, mutta eihän se onnistunut. Maijan valssitreeneissä on tanssittu ja tanssitaan valssia hajuraolla, vain jokunen harva vakipari liikkuu kiinni toisissaan. Eli näin täällä Etelä-Suomessa...

Opinko uutta? En uutta, mutta tervetullutta kertausta. Valssin keinuaskeleessa vain käväistään takajalalla, ei taivutusta/niiausta polvista. Ja amerikkalaisen valssin etenevässä siksak-askeleessa takimmaista jalkaa ei käännettäessä vedetä yhteen, vaan jalat laskeutuvat maahan kevyesti ”saksiasennossa”.

Käden ali -pyörähdyksiin nainen lähtee oikean käännöksen alun (yks,kaks,kol) jälkeen ja astuu ykkösen suoraan menosuuntaan ja kääntyy vasta kaks-kolmosella joko myötä- tai vastapäivään oik kätensä alitse. Varsinkin naisen kääntyessä vastapäivään (inside turn) kokematon viejä tuntuu herkästi lähettävän naisen kääntymään jo ykkösellä. Nainen tekee käännökset kevyesti askeltaen eikä spin-käännöksinä.

Lopuksi treenattiin kehräkäännöstä, joka yksin harjoitellessa tuntuu minusta lähes hebrealta, mutta viennissä se on mielestäni sujunut ja sujuu minulta moitteettomasti. Pitää vielä tarkistaa omien askelteni tarkka suunta, ettei joku askel lähde liikaa harottamaan vaikeuttaen miehen vientiä.

Kolme tuntia tanssia tauotta - kivempaa kuntoliikuntaa saa hakea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti