keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Reteesti rumbaa

Pitkästä aikaa olin eilen Astikaisen Maijan alkeet/alkeisjatko-tason treeneissä Käpylän Karjalatalolla. Kyseessä oli rumba-boleron alkeet, ja ajattelin että rumban perustekniikan kertaus ei olisi pahitteeksi. Olin unohtanut, että latinotanssien alkeistreeneissä Maija opettaa pääosin tanssin askelia ja aika vähän tekniikkaa. Toisin kuin esimerkiksi Jyrki Keisala ja Kimmo Lasanen, jotka molemmat painottavat kunkin tanssin tekniikkaa jo alkeisopetuksessa. Joten rumbani ei tiistaina paljon petraantunut, mutta sainpahan tanssia.

Alkeisryhmästä huolimatta vähintään 3/4 osaa treeniporukasta oli kaikkea muuta kuin aloittelijoita - paikalla ei tainnut ollut yhtään ensikertalaista. Maijan kolmetuntinen opetusrupeama olikin pääosin alkeisjatko-tasoa - avauksia, huiskuja, käden alituksia ja ohituksia. Ei siis mitään uutta, mutta hyvää kertausta. Äkkäsin yhden ”uuden” asian, jota en aiemmin ole selvästi rekisteröinyt: Käden alituksissa nainen kääntyy vasta toisella nopealla askeleella.

Maanantain läsnäolo-treenit (täällä) tuntuivat vaikuttavan vielä tiistaina. Osasin entistä paremmin kohdata jokaisen tanssiparini ja rauhoittua tanssimaan juuri hänen kanssaan. Eipä menneet Jyrkin ja Hannan opit harakoille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti