tiistai 2. tammikuuta 2018

Miten valitsen tanssitunnin?

Olen käynyt perinteisten lavatanssien oppitunneilla pääkaupunkiseudulla vajaat viisi vuotta. Aloitin tanssiharrastukseni lähes nollasta vasta 60-vuotiaana. Keväällä 2013 uskaltauduin jännityksestä täristen menemään yksin Malmin työväentalolle Pirjo Kärnän alkeistunnille. Rohkeutta olin kerännyt kysymällä ikäiseltäni tanssia vuosia harrastaneelta puolitutulta mieheltä, mitä tanssikoulua hän vanhalle aloittelijalle suosittelee.

Pari ensimmäistä vuotta kävin vuoronperään Pirjon ja Astikaisen Maijan alkeis/alkeisjatko-tunneilla. Ja tykkäsin molemmista - hiukka erihenkisiä, mutta osaavia ja kannustavia opettajia molemmat. Molempien treeneissä käy paljon myös miehiä, ja parinvaihto toimii joustavasti. Sekä Pirjon että Maijan treenit ovat yleensä kolme tuntia 2-3 iltana viikossa Malmilla, Käpylässä tai Vantaan Puistokulmassa. Kesäisin Pirjo opettaa myös Merimelojien majalla ja Maija Pavilla.

Salon mökillä ollessani kävin ja käyn edelleen turkulaisen Sekahaun treeneissä pääosin Littoisten lavalla, ja joskus Turussa Pyrkivän urheilutalolla. Viihdyn ja opin myös Sekahaun kursseilla, joilla toimii sama systeemi kuin Helsingissä: Kursseille voi mennä koska haluaa yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi tunniksi kerrallaan ja maksaa sisään mennessä. Ei tarvitse olla seuran jäsen, eikä sitoutua treeneihin koko lukukaudeksi.

Vähitellen aloin kaivata vaihtelua ja ryhdyin etsimään netistä muita treenimahdollisuuksia. Ja sieltähän löytyi monenlaista kurssia ja seuraa. Mm. tanssipalvelimen tanssikalenterissa (täällä) on tanssipaikkojen lisäksi mainittu tietoa kunakin päivänä järjestettävistä tanssikursseista ympäri maata.

Ensimmäisinä vuosina kävin viikkokurssien lisäksi parilla pidemmällä leirillä Joensuussa ja Valasrannassa ja eri opettajien vetämillä parin päivän kursseilla lähinnä Etelä-Suomessa. Ja hurahdin yhä syvemmälle tanssiin.

Pari vuotta sitten uskaltauduin ensimmäistä kertaa yksin tai naisporukassa tanssilavoille. Ensimmäiset kerrat olivat piinaavia - pelkäsin ja paheksuin itseäni ja systeemiä ”seistä nyt vanha nainen tyrkyllä miestä odottamassa”. Jonkun ajan päästä uskaltauduin ja rohkenin yrittämään uudelleen, ja vähitellen löysin pääkaupunkiseudulta useita eläkeläisten tansseja. Mukavaa ja innostunutta porukkaa, ja monessa paikassa toimii sekahaku.

Nykyään käyn 2-3 kertaa viikossa kolmetuntisissa alkeisjatko/jatko-tason treeneissä ja pari kertaa kuussa tanssimassa useimmiten tutussa porukassa. Ja 3-4 kertaa vuodessa viikonloppuleirillä.

Viikkotreeneissä käyn useissa paikoissa/seuroissa ympäri pääkaupunkiseutua. Tämä siksakkaaminen vaatii omaa autoa, sillä sukkuloin Helsingin lisäksi Vantaan, Espoon, Keravan ja Lohjan seuduilla. Valitsen treenin opetettavan tanssilajin (tällä hetkellä juoksen tangon perässä), opettajan (nykyään tykkään kokeilla eri opettajia) ja/tai treenipaikan (esim. kesäaikaan treenit tanssilavalla on jees) mukaan. Ja joskus treenijärjestelyjen perusteella, kuten Helsingin Tanssikurssien harjoitukset, joissa ennakkoilmoittautuminen takaa tasaparit.

Tanssi hurmaa edelleen ja tuo iloa ja sykettä eläkeläisen elämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti